Leefstijl

BBirds: voor sfeer en geur in huis

BBirds geurkaarsen geurstokjes

We worden in de komende dagen nog getrakteerd op heerlijke zomerse temperaturen. Maar de lange avonden buiten worden steeds korter en ook wel frissen. ‘s Avonds ben ik weer eerder binnen te vinden.

Ik weet niet hoe het bij jou is maar ik vind het alweer heerlijk om kaarsen aan te steken. Sinds deze zomer ben ik helemaal weg van de handgegoten geurkaarsen van BBirds. Mijn vriendin Ginette gaf me deze zomer de BBirds geurkaars ‘Zomeravond’ cadeau. Ik vond het een origineel cadeau want het is iets dat ik niet snel voor mezelf zou kopen. Eigenlijk heb ik nooit geurkaarsen in huis maar over deze BBirds geurkaars was ik direct enthousiast. De geur is heel subtiel en de kaars in het glas is mooi van eenvoud. Een stijlvolle en minimalistische look tegelijk.

Twee zussen

BBirds wordt gerund door de zussen Linda en Miranda. In 2018 zijn ze begonnen met het maken van hun eigen geurkaarsen en geurstokjes. En het leuke is dat één van de twee zussen bij mij om de hoek woont! Omdat ik een andere vriendin met een geurkaars wilde verrassen voor haar verjaardag, had ik een mailtje gestuurd of het mogelijk was om ‘geuren te proeven’. En dat mocht en zo ging ik op een avond langs in hun werkatelier.

Op bezoek bij BBirds

Miranda en Linda gieten hun geurkaarsen van 100% soja zelf met de hand. Daardoor branden de kaarsen niet alleen mooi op maar behouden ze tot het einde de heerlijke geur. Een dikke plus is dat de soja die ze gebruiken gaat niet ten koste van het regenwoud. Daarnaast is soja beter voor het milieu in vergelijking met kaarsen gemaakt van paraffine. Elke geurkaars heeft zo’n 50 branduren. Hier zie je hoe de zussen hun kaarsen gieten.

BBirds atelier

Favoriete geuren

Ik geloof dat ik bijna alle geuren geroken en dat zijn er nog al wat! Teveel om op te noemen. En ieder heeft daarin zo een eigen smaak. Geuren die me bij zijn gebleven zijn Fluweelzacht, Zwarte bes & tuberoos, Winterdag, Frisse bamboe en Vijg & Vetiver. Ik koos Fluweelzacht voor mijn vriendin en voor mezelf Vijg & Vetiver, een combinatie van vijg , anijs, knapperig groen blad en pittige citrusvruchten. Een geur die ik goed vind passen bij de nazomer en herfst.

Hier koop je je BBirds geurkaarsen

BBirds verkoopt hun producten online. Naast dat je de kaarsen en geurstokjes apart kunt kopen, hebben ze nu ook mooie kadosets samengesteld. Maar je kunt ook terecht bij deze verkooppunten.

Disclaimer

Tot slot: ik word niet betaald voor dit artikel. Ik heb geen enkele commerciële verbintenis met BBirds. Ik schrijf vanuit eigen initiatief over dingen waar ik achter sta of enthousiast over ben. De getoonde foto’s zijn mijn eigen foto’s.

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.