Reisinspiratie Reizen

5 x eten en drinken in Valencia

5 x eten en drinken in Valencia

Ons stedenreisje naar Valencia in april viel letterlijk in het water: alle dagen regen. Ondanks dat hebben we ons weten te vermaken en hebben we vooral ingezet op lekker eten en drinken! 5 adresjes in Valencia om koffie te drinken, te lunchen of dineren.

1. Al solito posto

Al solito posto‘ klinkt op en top Italiaans en dat is het ook. Dit kleine leuke informele Italiaanse restaurant vind je in de wijk Ciutat de les Arts i les Ciènces. Het is een gegoede buurt en op steenworp afstand van de moderne architectuur van Calatrava. We hebben hier 2 x heerlijk gegeten (en Italiaans gesproken!) ‘s Middags serveren ze een afwisselend dagmenu voor een leuke prijs. Moeite om te kiezen, dit zijn mijn twee tips voor antipasti en pasta: ‘tartar di tonno rosso’ en ‘rigatoni alla Norma’.
Paseo de la Alameda 49 – València| open van 08.00-00.00

Italiaans eten, altijd goed ‘come di solito’

2. Saona Alameda

Een tip uit de ‘time to momo’ was Saona Alameda. Een leuk restaurant, gelegen in dezelfde wijk als Al solito posto. Je kunt hier lunchen en dineren. Het restaurant heeft een relaxte sfeer met planten, hout en een haard. Het eten is lekker maar de service is niet altijd even top maar neem dat dan maar voor lief aan. Ook hier eet je lekker voor een lage prijs.
Reserveren is aan te raden. Het zit hier elke avond wel vol.
Paseo de Alameda 41 – València| open van 13.30-16.30 en 20.30-23.30

Binnen bij Saona Alameda

3. Copenhagen (plus 2 extra tips)

Vegetarisch of veganistisch? Stap dan binnen bij Restaurante Copenhagen, Oslo of Malmö. Deze drie restaurants zijn van de Grupo Copenhagen die gezond, vegetarisch én lekker eten hoog in het vaandel hebben staan. Wij aten bij Copenhagen. Een leuke hippe tent met dito gerechten op tafel. Verrassende smaken en mooi gepresenteerd voor ook hier een leuke prijs! Het menu wisselt regelmatig en er wordt gekookt met seizoensgebonden producten. Ook hier is reserveren aan te raden!
Copenhagen en Malmö vind je in de wijk L’Eixample. Oslo ligt in de Ciutat Vella.

4. Blackbird Café

Struinend door Russafa kwamen we terecht bij Blackbird Café. Achterin de zaak kun je een kijkje nemen in de keuken/bakkerij waar de heerlijkste gebakjes en gerechten worden bereid. Wij hadden taartjes bij onze koffies om de vingers bij af te likken. Je bestelt aan de bar en neemt dan plaats aan een van de tafeltjes. Je bestelling wordt dan vervolgens aan tafel gebracht. Leuke sfeer, aardige mensen.
Carrer de la Reina Na Maria, 7, 46006 València

5. Canalla Bistro

Het lekkerste bewaar ik voor het laatst. En dat deden we ook echt. Op onze laatste avond in Valencia hadden we een tafel gereserveerd bij Canalla Bistro, de vierde zaak in de stad van sterrenkok Ricard Camarena. Nu denk je misschien sterrenkok, dat is niet te betalen?! Het is goed betaalbaar. Wij aten hier 8-gangen voor € 29. Het eten is fusion en in één woord fantastisch! Ga het zelf ervaren en ik weet zeker dat je niet teleurgesteld zult worden. Het interieur is ook bijzonder met gekke details van stripfiguren.
Calle de Maestro José Serrano 5 – Valencia | open van 13.30-15.30 en 20.30-23.30

5 x eten en drinken in Valencia
Fusion bij Canalla Bistro: een ware smaakervaring!

3 van de 5 adressen vonden we via de time to momo Valencia gids. Deze gids is echt een aanrader met routes langs leuke restaurants, cafeetjes, musea, winkels en bezienswaardigheden. Onmisbaar in je reistas!

Nog meer reisinspiratie?

Zoek je nog meer reisinspiratie voor Valencia? Lees dan mijn blog Simple!

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.