Leefstijl Mindful leven

Yoga op YouTube: yogales bij je thuis

yoga op youtube

‘Yoga is de trend voorbij’ las ik gisteren in Trouw. Yoga is mainstream geworden. Niet zo vreemd dat wij – levend in een maatschappij waarin we bijna alleen maar nog hollen – in yoga een manier vinden om in balans te zijn. En je hoeft er de deur niet voor uit. Doe yoga op YouTube!

In een zijlijn van het artikel met het kopje ‘ Waar te beginnen met yoga’ las ik over yogascholen en de verschillende varianten. En dat voor mensen niet de deur niet uit willen: yoga op YouTube is een uitkomst. Dat weet ik als geen ander!

yoga online youtube

Yoga op YouTube

Yoga op YouTube heb ik al jaren geleden ontdekt. Ik las dat Adriene Mishler de absolute yogakoningin van YouTube is met ruim 4,5 miljoen abonnees. Ik ken Adriene. Haar kanaal heet Yoga with Adriene. Ik volgde wel eens een lesje van Adriene. Ze geeft zeker gevarieerde lessen maar zelf ben ik verknocht aan Jen.

Jen Hilman

Mijn favoriete yoga-instructeur is Jen Hilman. In een eerder blog over chakra yoga schreef ik al eens over Jen. Natuurlijk probeer ik wel eens een ander kanaal of instructrice uit maar Jen Hilman blijft mijn favoriet.

Waarom? Simpel: voor mij is er geen betere instructrice dan zij!  Duidelijke video’s, afwisselende oefeningen en fijn om naar te luisteren. Jen is er altijd om met mij yoga te doen. Op momenten wanneer het mij uitkomt en dat is het voordeel van online yoga!

Door het lezen van het artikel in Trouw, betrapte ik me erop dat yoga een beetje uit mijn ochtendroutine is verdwenen. Tijd om morgenochtend weer eens mijn yogamatje uit te rollen.

Yoga op YouTube: waar te beginnen

Zin om yoga te beoefenen via YouTube? Bekijk dan eens deze yogakanalen en -instructrices:

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.