Reizen

De Kas van Kaat: biologische hotspot in Zwolle

De Kas van Kaat is een biologische kwekerij, keuken en atelier, te vinden op Buitengoed De Herfte in Zwolle. Ik was er gisteren met mijn vriendinnen Ginette en Winanda. Ginette woont in Zwolle en weet altijd leuke adresjes te vinden. Zo ook deze! Ik vertel je graag over mijn indruk.

kas-van-kaat-zwolle-sociaal-ondernemen-biologisch
Interieur van de biologische winkel in de Kas van Kaat (eigen foto)

Onderneming met een sociale missie

Gevestigd op het voormalige WEZO terrein, is dit een plek van sociaal ondernemen in Zwolle.  Zo is De Kas van Kaat ook een sociale onderneming met de volgende missie:

  • Positieve inbreng op onze aarde. Bij De Kas van Kaat telen ze niet alleen biologisch, ze hebben zich ook de uitdaging opgelegd om zo veel mogelijk te werken met lokale producenten en leveranciers. De spullen in de winkel zijn van biologische oorsprong. Ook wordt er gewerkt volgens het less-waste principe.
  • Ieder mens telt mee. Bij De Kas van Kaat werken ze met mensen die het op de reguliere arbeidsmarkt (even) niet redden. Normen en waarden als gelijkheid, respect en eerlijkheid staan hoog op de agenda.

Weg uit de drukte van de stad is dit een leuke plek om je biologische inkopen te doen. De winkel heeft een mooi assortiment met onder andere honing, melen, groenten en fruit en vers gebakken biologisch broden.

Broden in de biologische bakkerij
Broden in de biologische bakkerij (eigen foto)

Na het doen van je boodschappen kun je in het café terecht voor koffie/thee of lunch. Alles op de kaart heeft een biologische herkomst. Ik at hier een heerlijk vega-broodje belegd met paprika-humus en geroosterde groenten. Ik ben vergeten er een fotootje van te maken maar vertrouw me als ik zeg dat het erg smakelijk was!

De Kas van Kaat: deel van het café, biologische bakkerij en winkel
Deel van het café, biologische bakkerij en winkel (eigen foto)

Waar vind je De Kas van Kaat?

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.