Boeken Leefstijl Mindful leven

De zeven geheimen van de schildpad

de zeven geheimen van de schildpad schweppe long

Ben je op zoek naar rust en balans? Lees dan ‘De zeven geheimen van de schildpad’, een geestig en wijs boek vol onderhoudende verhalen en doeltreffende oefeningen om dichterbij jezelf te komen. 
Wijsheid, kalmte, geborgenheid: dankzij deze deugden laat de wijze schildpad Kurma zich door niets uit haar evenwicht brengen. Ze wint daardoor met hardlopen zelfs van Shashaka, de haas! Dat verbaast niet alleen de andere dieren… Ook wij mensen, overbelast als we zijn en verlangend naar rust en harmonie, kunnen profiteren van de zeven geheimen van deze slimme schildpad.

Dit vond ik van De zeven geheimen van de schildpad

Begin dit jaar werd ik getipt over dit boek. Ik kreeg de indruk dat het een nieuw verschenen boek was, maar dat blijkt niet het geval. In 2008 verscheen de eerste druk in Nederland en intussen is er een 8e druk verschenen in juni 2016. Misschien dat door het thema het boek opnieuw in de belangstelling gekomen.

Boeken over mindfulness, lichter leven en je authentieke zelf blijven, vind ik erg inspirerend. Daarom reserveerde ik het boek bij de bibliotheek. Voordat ik het in handen kreeg, ging er een aantal maanden over heen. Daar spreekt de belangstelling toch uit voor dit boek.

zeven geheimen van de schildpad aljoscha long ronald schweppe cover

Maar nu eindelijk in handen om te lezen. Na een inleiding volgen er 7 hoofdstukken, naar de zeven geheimen van de wijze schildpad Kurma. Teksten en onderhoudende fabels over de wijze schildpad Kurma vormen de rode draad door het boek en leiden je stap-voor-stap door de zeven geheimen van de schildpad die je helpen om dichter bij jezelf te komen. Elk van de zeven inzichten beslaat een apart hoofdstuk met voorbeelden uit het dagelijks leven en oefeningen om de opgedane inzichten te verdiepen.

Het is op een heldere manier geschreven zonder poespas. Dat maakt het toegankelijk en is het een goed boek om mee te starten voor iemand met interesse voor onthaasting, meditatie en zoeken naar zingeving.

Zelf vond ik het onderhoudend en vond ik er bevestiging in maar het bracht me geen nieuwe inzichten. Dat ligt niet aan het boek, maar meer in het feit dat ik hierover al de nodige kennis en inzichten heb opgedaan.

Boekinfo

  • Auteurs: Aljoscha Long & Ronald Schweppe
  • Originele titel: Die 7 Geheimnisse der Schildkröte (2007)
  • 256 blz.
  • ISBN 9789401302876

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.