Eten

Angelo Dorny zet de tuin op tafel

angelo dorny

Als er iemand uit een bloemkool komt, is het Angelo Dorny wel! Dat verzin ik niet hoor! Dat schrijft hij over zichzelf op zijn website. Nu vraag jij je misschien af: “Wie is die Dorny?”

Angelo Dorny is een moestuinmaniak die ook van lekker eten houdt. Hij onderhoudt een leuk blog waarin je vertelt over de vorderingen in zijn moestuin maar deelt hij ook lekkere, gezonde en minder gezonde, maar altijd gemakkelijke recepten met je.

Ik ken hem vooral van De Tuin op Tafel,  een moestuin-en kookmagazine dat in Vlaanderen en Nederland verschijnt. Als hoofdredacteur maakt hij iedereen enthousiast wegwijs in moestuinland en in de keuken!

Angelo op tv

Via de nieuwsbrief van De Tuin op Tafel kwam ik afgelopen week terecht op zijn YouTube kanaal. Wat een gaaf videokanaal! Helemaal als je – net als ik – houdt van lekker eten en tuinieren! Elke week plaatst hij twee video’s op zijn kanaal. Op zijn eigen charmante wijze geeft hij je op maandag een tuintip en op vrijdag ga je met hem de keuken in. Echt de moeite waard om te kijken!

Wat dacht je van broccoli koekjes voor bij het aperitief! Een leuke tip voor de feestdagen!

Kookboeken van Angelo Dorny

  • Pomodori (2016)
  • De hofhelden in de moestuin (2015)
  • Het lekkerste terras (2013)
  • Angelo’s groentetuin (2012)

De Tuin op tafel

Het magazine De Tuin op Tafel verschijnt vier keer per jaar en staat boordevol praktische tips over groente, fruit en kruiden. Met tips & tricks over het moestuinieren. Ook geven ze je antwoord op vragen als: Hoe kweek je spruitjes? Hoe bescherm je je oogst tegen wortelvlieg? Wanneer zaai je sla en hoe zie je dat de pompoenen oogstrijp zijn? Verder biedt het allerlei recepten voor makkelijke en creatieve maaltijden en staan er verhalen in over medetuiniers, van professionele kwekers tot urban gardeners.

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.