Tuinieren

De Kleine Plantage

de kleine plantage

De Kleine Plantage is een gespecialiseerde kwekerij van vaste planten, éénjarige planten, rozen en clematissen. De mensen hier zijn echte tuinmensen. Vanuit hun interesse zijn ze hun kwekerij begonnen. Ze kweken waar ze van houden, en dat is in mijn ogen het beste uitgangspunt!

Bij De Kleine Plantage vinden ze dat planten het goed moeten doen in borders. Je vindt hier stevige vaste planten met vaak duidelijk uitgesproken bladvormen. Maar ook schaduwplanten zoals rodgersia’s, podophyllums, epimediums, helleborussen, pulmonaria’s. En prachtige siergrassen en planten die ook mooi zijn als ze niet bloeien!

Waarom het bezoeken waard?

Als eerste vind ik de autorit naar de kwekerij door het mooi Groninger land en de kleine dorpjes al een plezier.

Bij de kwekerij ligt een grote te bezichtigen tuin en een veelheid aan moerbedden. Hier kun je inspiratie opdoen voor je eigen tuin. De planten in de tuin vind je terug op de kwekerij. Alles is gerangschikt op kleur en soort. De clematissen, rozen, grassen hebben hun eigen plek.

In de Tuingalerie kun je terecht voor fraaie tuinaccessoires, tuingereedschap, zaden, boeken en plantensteunen.

Door het jaar heen organiseert De Kleine Plantage verschillende themaweekenden. Bekijk het jaarprogramma op de website.

En dan is er nog de huiskat. Je vindt hem vaak slapend in de buitenkraam bij de Tuingalerie vindt.

kat van de kleine plantage
kat van de kleine plantage

Andere kwekerijbezoeken

Vanaf nu wil ik verschillende kwekerijen bezoeken. Om inspiratie op te doen voor het komende tuinjaar. Maar ook om te genieten van de plantenpracht. En het is een leuke bijvangst om met een mooie plant naar huis te gaan. De volgende kwekerij die ik ga bezoeken is die van Brian Kabbes in Suameer.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.