Tuinieren

Zonnebloemen kleuren je leven

zonnebloemen

Zonnebloemen zorgen altijd voor een vrolijke noot. Ze maken mij altijd blij. En vandaag – 1 mei – staan ze in de spotlight tijdens Internationale zonnebloemdag. Kom in actie en plant een zonnebloem vandaag!

In 2008 bedacht Engelsman Richard Reynolds dat de wereld wel wat meer kleur, liefde en dus… zonnebloemen kon gebruiken. Daarom riep hij 1 mei uit tot “internationale zonnebloemdag”. Overal ter wereld planten mensen vandaag zonnebloemen op publieke stukjes: in hun straat, wijk of stadshart. Ze vertroetelen ze om te laten uitgroeien tot mooie zonnebloemen waar iedereen in hun omgeving van kan genieten.

Weet je dat we vandaag ook nog eens ook Dag van de Arbeid vieren? Een perfecte dag dus om je handen uit de mouwen te steken voor wat groene arbeid! Doe je mee?

zonnebloemen helianthus
Zonnebloemen planten
  1. Koop zonnebloemzaadjes bij je lokale tuincentrum, bloemist of online. Ga ook eens buiten de gebaande paden en kies een bijzonder soort!
  2. Ga naar buiten en neem de zaden, schepje en water mee. Denk ook aan een plantenlabeltje zodat je weet waar je de zonnebloemen hebt geplant.
  3. Vind een zonnig stukje aarde
  4. Graaf een kuiltje van 1 tot 2 centimeter diep, zaadje erin, aarde erover en geef wat water.
  5. Check je bloemen, geef water indien nodig, en verwijder onkruid dat in de weg staat.
  6. Deel je foto’s op Twitter met hashtag #zonnebloemdag
  7. In augustus heb je een prachtige bloeiende zonnebloem!

Ik plant de Helianthus annuus Florenza: een zeer opvallende zonnebloem met bloembladen in bruinrood en heldergeel rond een donkerbruin hart. In maart ben ik begonnen met het opkweken van zonnebloemen in potjes. Het was nog niet zo succesvol (ik was in mijn enthousiasme misschien wat te vroeg gestart) maar in april heb ik een nieuwe ronde gedaan. En nog heb ik zaden over! Nu nog een geschikt stukje grond vinden in mijn woonwijk!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.