Eten

Dolci baci, zoete kussen uit Sicilië

Dolci Baci, de zoete kussen uit Sicilië. Eenmaal gekust en je wilt meer! Ik in ieder geval wel!

De zoete kus

Dolce bace betekent de zoete kus. Deze lekkernijen zijn ontstaan in een periode waarin het Moorse rijk tot Sicilië rijkte. Zelfs tot in de keuken! De Zoete Kussen kenmerken zich door het rijkelijk gebruik van zoete amandel. Op smaak gebracht met fruit, honing, caramel, pistache, chocolade en vele andere rijke smaken.

Exclusief voor Dolci Baci worden deze ambachtelijke Kussen traditioneel gemaakt door een Siciliaanse familie met een rijke historie en een ouderwets geperfectioneerde receptuur.

dolci baci zoete kussen lekkernij Sicilie

Diverse smaken

Deze koekjes zijn in Nederland in de volgende smaken te krijgen:

 • Citroen
 • Amandelen
 • Chocolade
 • Kersen
 • Pistache
 • Sinaasappel

Ik heb de dolce baci bij een koffiepakket gedaan dat ik cadeau gaf aan Bas. Bij de koffiewinkel Kaldi had ik een origineel espressopotje gekocht, samen met lekkere koffie. En daar moest nog iets zoets bij. Op de toonbank zag ik grote potten staan met koekjes: dolci baci. Daar hoefde ik niet over na te denken: “Dat was het!” Ik heb 6 verschillende kussen uitgekozen.

Gelukkig mocht ik na het geven, helpen opeten! En daar heb ik geen nee tegen gezegd. En ze smaken echt heel erg lekker. Mijn favoriete smaken zijn sinaasappel en pistache.

Dolci baci: waar te koop?

Dolci baci koop je bij:

 • Kaldi koffie en thee, Westerhaven 62 – Groningen
 • Bellini, Kleine Kerkstraat 36 – Leeuwarden
 • Piccolini, Koestraat 46 – Zwolle
 • Tovino, Nieuwstraat 3 – Maassluis
 • Buongiorno, Woldstraat 37 – Meppel
 • La Collina,  Voorheuvel 73 – Zeist

Of kijk ook eens op deze lijst! Kijk vooraf nog even of de verkoopadressen nog kloppen. Het is zonde als blijkt dat je voor niets op pad bent gegaan.

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.