Eten

Ita­li­aan­se to­ma­ten­soep met mas­car­po­ne

tomatensoep mascarpone Italiaanse soep

Een tijdje geleden merkte mijn zus terloops op dat ze nog vaak die lekkere tomatensoep maakte die ze eens op een verjaardagsfuif bij ons had gegeten….eh…welke soep? Hoe kon ik het bestaan van deze lekkere romige Italiaanse tomatensoep zo maar zijn vergeten!?

 Tijd dus om eens opnieuw een pan te maken én om het recept op te schrijven….Mmmm heerlijk die verse tomaten met het romige van de mascarpone en de pesto maakt de soep pittig! Benieuwd naar deze Italiaanse tomatensoep met mascarpone? Hieronder vind je het recept (voor 8 personen als voorgerecht).

Voor de Italiaanse tomatensoep heb je nodig

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1½ kg romatomaten
  • 70 gram tomatenpuree (blikje)
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 1 liter kraanwater
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram verse rode pesto (bakje)
  • 15 gram verse basilicum

Aan de slag

Versnipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes. Snijd de tomaten in blokjes. Schep de tomatenblokjes en tomatenpuree erdoor en laat alles ongeveer 5 min. zachtjes smoren.
Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg het water toe. Breng het aan de kook en laat het zo’n 10 minuten zachtjes koken. Roer de mascarpone erdoor. Pureer het met de staafmixer tot een gladde soep. Schenk het boven een andere pan door een zeef.

Roer de pesto erdoor en laat al roerend ca. 2-3 min. zachtjes meewarmen. Breng het op smaak met peper. Snijd de basilicum in reepjes en strooi over de soep.

Gelukkig bleef er nog een restje Italiaanse tomatensoep over zodat we deze week nog een keertje konden smullen! Het recept komt uit het boek Feestelijke buffetten en borrelhapjes, een uitgave van Albert Heijn.

Nog meer soep

Liever een andere soep in je kom? Wat denk je van deze soepen?

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.