Eten

Limoncello maak je zo!

limoncello citroenen likeur italie

Limoncello. Als je in Italië bent geweest, heb je het vast al wel een keertje gedronken. Tijdens onze laatste vakantie (en dat is al weer even geleden) dronken we graag een glaasje.

Likeur van citroenen

Limoncello is een likeur die vooral bereid wordt in het zuiden van Italië, rond de golf van Napels, langs de Amalfikust en op het eiland Capri.
Traditioneel werd de likeur gemaakt met citroenen uit de omgeving van Sorrento. Later werden ook citroenen uit andere regio’s gebruikt. Alleen limoncello die met citroenen uit de omgeving van Sorrento wordt gemaakt mag de naam Liquore di Limone di Sorrento I.G.P. dragen. De aanduiding IGP (Indicazione geografica protetta. Je kunt dit zien als een kwaliteitskeurmerk.

Voor na de maaltijd

Er is niets lekkerders dan een glaasje koude limoncello na een uitgebreide Italiaanse maaltijd. Als we in Italië zijn, kopen we vaak een fles voor thuis. Omdat het lekker is en ook om de vakantieherinnering nog wat langer levend te houden. Maar wist je dat je limoncello ook goed zelf kunt maken? Dat laat deze leuke illustratie met recept, dat ik op Pinterest vond, zien.

limoncello likeur Italië

Limoncello drink je ijskoud

IJskoud is deze likeur het lekkerst, zeker op een warme zomerdag!
Daarom bewaren wij de fles in de diepvries!

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.