Reizen

Galleria dell’ Accademia

Een van de must-sees in Firenze (Florence) is David. Ongetwijfeld het meest bekende beeldhouwwerk ter wereld. En wellicht ook het beroemdste van Michelangelo Buonarroti. Michelangelo maakte het beeld tussen 1501-1504. Lange tijd stond het beeld op Piazza delle Signoria. Om het beeld beter te conserveren is het beeld sinds 1873 is gehuisvest naar Galleria dell ‘ Accademia.

In 1910 werd een kopie van David op zijn oorspronkelijke plaats op Piazza delle Signoria gezet. David is hier vandaag de dag nog altijd te bewonderen.

De echte David vind je dus in Galleria dell’ Accademia. Het is één van de populairste musea van de stad en kent – door David – hoge bezoekersaantallen en daardoor ook vaak lange wachtrijen. Het is dan ook verstandig, als je het museum wilt bezoeken, je vooraf kaarten reserveert of online koopt.

Andere topstukken in Galleria dell’ Accademia

  • Michelangelo’s David and Prisoners
  • Giambologna’s Rape of the Sabines (Sabijnse Maagdenroof)
  • Botticelli’s Madonna and Child and Madonna of the Sea

Galleria dell’Accademia | Via Ricasoli 58-60 | Firenze

Terug naar Florence

Bij mijn bezoeken aan Florence is het er helaas nooit van gekomen om het museum te bezoeken. Echt heel jammer. Maar het is een goede reden om eens terug te gaan. Maar dan wel voorbereid, met een online ticket op zak om de rijen over te kunnen slaan! Een rondleiding met gids door het museum lijkt me trouwens ook wel wat.

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.