Reisinspiratie Reizen

Meletti: historisch café in Ascoli Piceno

From the shade of the ancient portico you can sip a coffee or the famous anisette as you gaze onto the perfect Italian piazza. Or sit inside to enjoy the statuesque carved wood stairway and bar. It was once a popular spot for the likes of Ernest Hemingway and Jean-Paul Sartre. The café, founded in 1907, fell into disrepair but has since been completely restored to its former glory. – Lonely Planet over Caffè Meletti.

Het is één van de dingen die je gedaan moet hebben als je in Ascoli Piceno. Volgens Lonely Planet zelfs het eerste van de acht dingen die je in Ascoli Piceno moet doen!

Koffie op het Piazza del Popolo

En dat doe ik dan ook wanneer ik in Ascoli ben! Neerstrijken bij Caffè Meletti, het bekendste café van de stad en gelegen aan het mooie Piazza del Popolo. Mooi van binnen door de Jugendstil inrichting, mooi van buiten omdat je vanaf het terras het hele Piazza del Popolo overziet. Het plein is het kloppende hart van het historische centrum waaraan het Palazzo dei Capitani del Popolo en de San Frencesco kathedraal is gelegen.

Een glaasje Anisetta

Eenmaal bij Meletti moet je eigenlijk genieten van een glaasje Anisetta. De beroemde likeur gemaakt van wilde steranijs was het geheim en het succesrecept van Silvio Meletti. Daar waar Lonely Planet spreekt over 1907 is het -volgens het eigen verhaal van Meletti- december 1903 dat zij het toenmalige postkantoor omtoverden als café. Na meer dan 6 jaar gesloten te zijn voor restauratiewerkzaamheden werd Caffè Meletti in 2000 heropend. Caffè Meletti is door het Italiaanse ministerie van Cultuur en Ecologisch erfgoed aangewezen als plaats van historisch en artistiek belang.

Dove? Waar?

Ben je op vakantie in Le Marche. Bezoek dan zeker Ascoli Piceno. En als je daar dan bent, vergeet dan niet iets te drinken bij Meletti.

Caffè Meletti
Piazza del Popolo, 2
63100 Ascoli Piceno

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.