Reisinspiratie Reizen

Stadswandeling door Groningen

groningen - hereplein - stadwandeling door Groningen

Heb jij wel eens een stadswandeling gemaakt door je eigen stad? Op deze zondagmorgen gaan Bas en ik er op uit om Groningen te voet te ontdekken onder begeleiding van een professionele gids. De stad slaapt nog als we ons op het Zuiderdiep verzamelen.

Kijk op statig Groningen

“Kijk op statig Groningen”, zo heet de stadswandeling. Een wandeltocht door het Groningen van 1880 tot 1910. Dat was een tijd van economische bloei, grote bouwactiviteit en het nieuwe vervoersmiddel. De wandeling begint bij het oude pand van Nieuwsblad van het Noorden en voert via de mooie statige singels naar het hoofdstation, waar we de hal bekijken. Via het Emmaplein, naar het oude Groninger museum verder naar de Brugstraat en het oude hoofdpostkantoor.

Groningen, veelzijdige stad

Na afloop van een wandeling zoek je natuurlijk een van de vele cafeetjes op voor koffie of lunch! En als je voor het eerst in Groningen bent, er is genoeg te zien en beleven in de stad. Leuke winkelstraten, gezellige terrassen en bezoek ook het Forum. Vanaf het dakterras op 45 meter hoogte heb je een geweldig uitzicht over Groningen. Ook het Groninger Museum mag je niet missen.

Wandelen in Groningen

  • Onze stadswandeling is georganiseerd door Paulien Excursions. Gids Paulien Ex leidt je zowel te voet als per fiets graag rond door Groningen.
  • Zonder gids op pad kan natuurlijk ook. Bij de VVV in het Forum vind je zeker ook leuke tips voor een stadswandeling. De hofjeswandeling is een aanrader!
  • Of ga happen en stappen; de lekkerste wandeling om te maken.

Dit blog is bijgewerkt in 2020 in verband met het nieuwe adres van de VVV

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.