Reisjournaals Reizen

Oostzeekust Duitsland: reisjournaal 2008

oostzeekust duitsland Jannekes wereld reizen

Een korte reis brengt ons eind mei naar de Ostsee in Noord Duitsland. Het is een kleine 4 uur rijden via Hamburg, Lübeck naar onze bestemming Bad Malente, gelegen in die Holsteinische Schweiz (deelstaat Sleeswijk-Holstein). Wij komen hier voor de Oostzeekust.

De Oostzeekust strekt zich vanaf de grens met Denemerken over de deelstaten Schleswig-Holstein en Mecklenburg-Vorpommern tot aan de Poolse grens. De Oostzeekust van Sleeswijk-Holstein is 385 kilometer lang. Ze bestaat uit vlakke zandstranden, oorspronkelijke, steile kusten, baaien en inhammen. Van Glücksburg in het noorden tot aan Travemünde in het zuidoosten, liggen tal van Oostzee-badplaatsen, Tussen Kieler Bucht en Lübecker Bucht ligt het prentenboeklandschap van het natuurpark Holsteinische Schweiz.

oostzeekust duitsland

In het gebied van de Holsteinische Schweiz zijn er ongeveer 200 meren omgeven door heuvels en uitgestrekte bossen. In het gelijknamige natuurpark vind je veel zeldzame planten en dieren. De bekendste meren zijn de kleine en de grote Plöner See. Bad Malente is een kuuroord (bekend van Dr. Kneipp) en ligt tussen twee meren ingesloten. Aan de oostkant de Kellersee, aan de westkant de Dieksee. Aan de Dieksee ligt een mooie promenade, waar je fijn kunt flaneren.

Eutin

We bezoeken Eutin, ook wel de rozenstad genoemd. Weimar van het Noorden is een andere bijnaam van de stad. Deze dankt Eutin aan de culturele bloeitijd tijdens het begin van de 18e eeuw. Dichters, schilders en componisten verbleven toen graag in Eutin. En zij zorgden voor een hoogstaande ambiance. We maken een stadswandeling door Eutin en bezoeken Schloss Eutin, gelegen aan de Eutiner See. Op de Markt strijken we neer op een van de vele terrasjes voor Kaffee und Kuchen! Na het bezoek aan Eutin rijden we door het mooie groene, glooiende landschap naar de kust bij Behrensdorf.

oostzeekust Duitsland eutin rozenstad

Andere leuke uitstapjes langs de Oostzeekust

  • Dagtrip naar het eiland Fehmarn. Een eiland voor watersporters, om te fietsen en te zonnebaden.
  • Kustplaatsenroute van Timmendorferstrand tot aan Travemünde.
  • Vogelpark Niendorf in Timmendorferstrand

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.